Din împrejurimile oraşului Sozopol-Castelul Ravadinovo

Parcă a trecut o viață de la ultima vacanță mai lungă, de prin Bulgaria. Am povestit în mai multe articole despre Sozopol, despre hotelul unde am fost cazați dar nu am amintit nimic de o mică escapadă la Castelul Ravadinovo. Castelul vânturilor atât de neobișnuit într-un loc obișnuit. Construcția lui a început în 1996, deja de 20 de ani se construiește și încă mai este în construcție. Este foarte drăguț amenajat, poate pe alocuri kitch, dar scopul final este să ajungă o cramă unde se poate de servit vinuri alese într-o atmosferă medievală. Interiorul nu l-am vizitat dar curtea este impresionantă. La fel de uluitor e castelul pe dinafară. 20 000 de tone de piatră au fost aduse din Munții Strandzha pentru construcția clădirii și încă se mai construiește.

Spuneam că ne-am primblat prin exterior, pe lângă lac, pe la grădina zoo. Am ajuns pe la capelă dar și prin beciuri decorate în stil medieval. Armuri, cavaleri și tablouri “prăfuite” creau o atmosferă tocmai potrivită să deguști un vin bun. Or scopul acestei destinații este crearea unei destinații pentru gurmanzi dornici de bucate bulgărești și vinuri locale.

Pentru copii sunt multe activități, spațiu de joacă, grădina zoo, dar și un lac unde se zăresc o mulțime de pești. Vedeți în poze cum a fost și dacă ajungeți pe acolo aflați că taxa de intrare este 5 euro/adult.

ravadinovo castle (7)

ravadinovo castle (13)

ravadinovo castle (14)

ravadinovo castle (15)

ravadinovo castle (20)

ravadinovo castle (21)

ravadinovo castle (2)

ravadinovo castle (3)

ravadinovo castle (8)

ravadinovo castle (18)

ravadinovo castle (22)

ravadinovo castle (23)

ravadinovo castle (6)

ravadinovo castle (10)