Cum am supraviețuit carantinei

Deși am pus verbul în titlu la timpul trecut, această supraviețuire încă continuă, rămânem la fel de vigilenți. Făcând o retrospectivă, n-a fost așa de greu de trait în carantină (bine, glumițe diverse am tot făcut pe Facebook).

Dacă e să vorbesc sincer, nu sunt ahtiată nici după saloane, nici după restaurante și nici după shoppinguri. Restricțiile, din acest punct de vedere, nu m-au afectat absolut cu nimic. Am gătit mult, foarte multe feluri de mâncare le-am încercat și perfecționat anume în această perioadă, în sfârșit, îmi iese bine pâinea de casă, chiflele cu aluat dospit, baba neagră și câteva rețete de torturi. Deși, bucătăria și gătitul nu-s tocmai așii mei, acum în carantină, stând și amestecând, frământând aluaturi, toate îmi făceau bine sufletește.

Ce este apăsător? Incertitudinea generală. Faptul că, nu vom ieși, în curând, în afara țării pentru mine e chiar apăsător. La sfârșit de aprilie, după ce am respectat cu sfințenie săptămânile de izolare totală, am dat startul călătoriilor cu mașina prin Moldova. Prea departe, oricum, nu puteam să mergem, ieșim din casă abia când se termină lecțiile pe Zoom, dar am făcut călătorii informative și revigorante. Am descoperit câteva sate pe mal de Nistru, pe mal de Răut, care mă duc insistent cu gândul, că vreau o căsuță la țară. Bunăoară, abia acum am ajuns la Molovata și Oxentea, la fel, satul Mășcăuți și satul Morovaia m-au impresionat. Priveliștile spre Nistru din zona orașului Criuleni. Am descoperit o pajiște în satul Buneț, unde mergem cu toții la alergat. Mai este una în apropiere de satele Drăgușeni, Rădeni, alta în Hrușova, apoi am găsit un drum secret, care duce din Stăuceni până în zona străzii Milescu Spătaru în Chișinău (trece printr-o pădurice cu o priveliște superbă).

Cert este, că această carantină n-a schimbat fundamental nimic la mine, eu oricum eram adepta lucrurilor firești și simple. Ceea ce îmi confirmă, că cu cât ești mai modest în pretenții, cu atât supraviețuirile în vremuri de răstriște e mai ușoară. O fi bine sau nu? De fapt, nici nu caut răspunsuri…Să ne auzim de bine.