Călătoriile ieftine sunt doar în faţa calculatorului

Călătoriile ieftine sunt doar în faţa calculatorului. Zi că nu-i aşa? Este greu să defineşti ce înseamnă o călătorie ieftină. Ce este ieftin pentru mine, pentru altul este scump, inversa este perfect valabilă. Am rude din Bălţi care n-au vizitat niciodată Chişinăul, nici măcar de curiozitate. La fel cunosc pe altcineva, care călătoreşte mult, apoi mai sună periodic părinţii, să-i trimită bani de cheltuială, 3-4 mii de euro. Mă întreb, ce este ieftin pentru unul şi ce este ieftin pentru altul? 

Am fost invitată la diverse emisiuni să povestesc despre călătoriile ieftine şi de fiecare dată încerc să fiu explicită, ce înseamnă acest ieftin. Probabil mai corect ar fi  exprimarea “mai ieftin ca de obicei”. Subtilităţi. Când ştii sigur de preţul biletului la autocar Chişinău-Verona e de 60-70 de euro, iar într-o bună zi găseşti cu 40, te bucuri că ai găsit mai ieftin, ca de obicei. Dar nu-i  ieftin pentru ăla, care nu dă nici 60 de lei pentru o călătorie la Chişinău. Totul este prin comparaţie.

Şi spre final, dacă există persoane din turism, care citesc această postare, faceţi un site cu posibilitatea alegerii vacanţei în funcţie de buget. Promovaţi în special tariful, apoi destinaţia, va fi util călătorilor. Părerea mea.

Citeşte şi:

(Util) travelblog.md recomandă:12 sfaturi să călătoreşti mai ieftin