5 locuri din Moldova pe care le-am vizitat în VACANŢA DE PAŞTI şi vi le recomandăm pentru vacanţele viitoare

Vacanţa de Paşti a fost foarte activă pentru familia noastră, nu prea am stat prin casă şi am făcut un rond prin Nordul Moldovei. Deşi mai fusesem de mai multe ori, totuşi observ, că de fiecare dată copiii văd cu ochi diferiţi o revedere a unei destinaţii. Bunăoară, câteva dintre ele au ajuns în topul preferinţelor atât ale mele cât şi ale copiiilor. Aşa că începem cu cea mai impresionantă din toate şi anume:

Saharna

Am rezervat o zi întreagă pentru Saharna. Practic am fost în trecere pe la mănăstire, în rest doar ne-am petrecut timpul la aer curat. Stâncile, muşcii de pe stâncă, râuleţul rece, cărarea îngusta care te duce la Cascada Ţiganului, toate astea împreună crează o ambianţă unică de relaxare, de parcă nici nu mai eşti în Moldova, ci undeva prin Carpaţi. Pentru noi a rămas cel mai frumos loc, de care nu ne mai săturăm.

Vedeţi aici un articol mai vechi despre aceste locuri.

Saharna și cele 6 obiective turistice unice

Ţipova

Malul Nistrului, în partea de Nord a Moldovei oferă nişte privelişti incredibile. Fiind pe stâncă ai o impresie că toată lumea este a ta, o deschidere imensă în faţă. Destinaţia este una generoasă, oferă multe locuri de vizitat, dar nu uitaţi să fiţi şi atenţi la drum, fiindcă traseul este pe margine de stâncă.

Despre Ţipova am scris un articol mai amplu cu ceva timp în urmă.

Cea mai mare Mănăstire din Europa în rândul Mănăstirilor Rupestre se află în Moldova sau un weekend la Ţipova

Orheiul Vechi

Deşi este deja o destinaţie banalizată, pentru mine acest loc are o aură aparte, important să aveţi norocul să nu prea fie turişti. Dacă sunteţi singuri pe stânci, atunci te cuprinde o senzaţie grozavă de comuniune cu natura. Când am fost şi în toamnă, şi acum în primăvară, am văzut hoarde de turişti, dar am avut şi marele noroc ca să fiu într-o zi de luni, singură-singurică. Pe parcursul anilor am scris impresii în mai multe reviste, inclusiv pe blog.

Cum mi-am încărcat bateriile la Orheiul Vechi

Pădurea Domnească

În acestă Vacanţă de Paşti am ajuns şi la Pădurea Domnească; nu atât pentru Rezervaţia Zimbrii cât pentru stejarii seculari pe care îi puteţi găsi în rezervaţie. Dar ce flori… ce aer curat… să tot stai şi să tot stai pe acolo.

Despre Pădurea Domnească şi toate destinaţiile din Glodeni am scris un articol pentru ea.md, care a fost apreciat de peste 1 000 de ori pe reţelele sociale.

5 Obiective turistice pentru care merită un drum până la Glodeni #redescoperamoldova

Mănăstirea Curchi

Numai în această săptămână am fost de două ori pe acolo, are o mare încărcătură spirituală acel loc. De altfel, în una din zile am avut norocul să ascult şi o suită înterpretată de clopotari. Dacă ajungeţi cu copiii, vedeţi că este foarte mult spaţiu de alergat pe teritoriul mănăstirii şi în afara ei. Tot la Mănăstirea Curchi veţi vedea doi stejari seculari de peste 300 ani.

Şi un bonus, Kayaking pe Nistru

Tot în această perioadă am făcut şi o tură cu kayakul pe Nistru. 11 km de vâslit pe ruta Vadul lui Vodă-Corjăuţi. Fantastică experienţă.

Vedeţi video în articol.

Recomand să apelaţi la compania organizatoare kayakingtours.md pentru detalii, merită orice ban şi timp investit în asemenea experienţe.

Ne-am convins încă o dată, că există soluţii şi pentru vacanţele petrecute în Republica Moldova.