(2) Traseu  turistic naţional Nr. 2: Chişinău– Stăuceni – Criuleni – Cricova – Chișinău

Avant-Post: Voi posta pe blog toate cele 20 de rute turistice naţionale ale Republicii Moldova, conform ultimei versiuni publicate pe site-ul http://turism.gov.md. Sper informaţia să fie utilă în primul rând agenţiilor de turism din România care au circuite prin R.Moldova.

 

Moto:

„Ţara mea, Moldovă-mamă.

 Vatra doinelor străbune!

 Ca un strugure de poamă 

 Stai pe harta Lumii”.

(P. Zadnipru)

Tipul traseului: liniar

Tematica excursiei: cultură și tradiții viti-vinicole

Lungimea traseului 95 km tur-retur.

Durata excursiei: 5-7 ore, în dependență de programul turistic solicitat.

Beneficiarii excursiei: turişti interni, turişti străini, specialiști din domeniul vitivinicol, cavaleri ai vinului,  tineri de la vârsta de 18 ani în sus.

Scopul excursiei: informarea turiștilor despre istoria viticulturii și a vinificației naționale,  realizările obținute în sectorul vitivinicol,  utilajele folosite în vinificaţie, procesele tehnologice de prelucrare a strugurilor, fermentarea strugurilor, cultura consumului și proprietățile benefice a vinului. De asemenea, turiștii vor face cunoștință cu modalitatea de pregătire a cadrelor în domeniul vinificației, precum și care au fost și sunt protagoniștii acestui domeniu.

Programul excursiei include: vizitarea Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Stăuceni, cu fabrica de vinuri  și muzeul vinului, obiectivele turistice din or. Criuleni, cramei „orașului subteran Cricova”.

Obiectivele turistice incluse în programul excursiei:

  • Stăuceni: Colegiul Național de Viticultură și Vinificație, fabrica de vinuri, muzeul vinului.
  • Criuleni: Muzeul de Istorie şi Etnografie din Criuleni, Monumentul Naturii Geologic şi Paleontologic  “Peştera surprizelor”.

Complexitatea traseului: deplasare cu transport. Nu există grad de complexitate. Se va parcurge pe jos o distanță nesemnificativă.

Vestimentație: pentru iubitorii de speleo – turism este necesar echipament special pentru a face o excursie în peștera “Surprizelor”, iar  pentru excursia în crama „orașului subteran Cricova”, unde temperatura medie anuală este de 12-14 grade, este necesar de avut îmbrăcăminte călduroasă și încălțăminte comodă.

Transport: autocar, minibus, autoturism

Cazare: Camping & resort „SKY LAND”, Complexul turistic „Cristiano”, Vila Turistică „Stil Hotel”.

Alimentație: prânz sau cină în incinta restaurantului combinatului de vinuri „Cricova” S.A, (cu degustare de vinuri ordinare și de colecție), sau la restaurantul „Curtea Domnească” din orașul Cricova, municipiul Chișinău.

Agrement: plimbare cu trenuțul în interiorul cramei „orașului subteran Cricova”, excursie în interiorul peșterii “Surprizelor”. 

SONY DSC

SONY DSC

  Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md